Over mij

Over mij

Mijn naam is Semantha geboren in 1981 en woonachtig in het Friese plekje Wolvega.
Dit ligt net onder de rook van Heerenveen bij de meesten wel bekend vanwege het Thialf stadion en SC Heerenveen.
Ik ben getrouwd met Rick in 2010 die ik begin 2009 heb leren kennen, de liefde van mijn leven.
Samen hebben we geen kinderen, Rick heeft wel een zoon en dochter en samen hebben we een pleegzoon die sinds 2015 bij ons is.

We leven een druk leventje waar eigenlijk altijd wel wat te doen is.
Rick houd van wielrennen, mountainbiken en heeft een H0 en Z modelspoorbaan op zolder.
Daar zit behoorlijk wat werk in. Ook is hij coach van het voetbalteam van Jordey onze pleegzoon.
Ik verzorg voor dat team de nodige administratie, daarnaast verzorg ik de website en de Facebookpagina van de voetbalclub FC Wolvega waar Jordey bij voetbalt.

Sinds 2005 werk ik bij mijn moeder via een PGB. Ik verzorg/verpleeg haar en draag ook zorg voor de huishouding en dagelijkse begeleiding. Soms moeilijk omdat je ziet hoe moeilijk je moeder het vaak heeft of hoe ziek ze is, aan de andere kant erg prettig want het is dichtbij, ze heeft dus geen vreemde handen aan het bed/lijf. Bovendien kan ik dan ook flexibel zijn. Als bijvoorbeeld Jordey ziek zou zijn kan ik hem meenemen naar opa en oma. Ik kan dan toch mijn werk doen en Jordey kan daar ook bed. Een erg prettige bijkomstigheid.

In de uren dat ik niks te doen heb ben ik vaak creatief bezig. Er zijn een aantal dingen die ik doe en daarover zal ik regelmatig proberen te bloggen.
Diamond Painting, met mijn Silhoutte Cameo en Curio tekstborden, klokjes, potjes etc maken & sieraden graveren, sieraden en geluksengeltjes maken en nog veel meer wat er op mijn pad komt 😉
Zo nu en dan pik ik een marktje mee om de spulletjes die ik allemaal heb gemaakt te verkopen, dit om ruimte te maken voor nieuwe projecten.

Voor de rest delen we ons huis met 3 prachtige Maine Coon katten. Toen ik Rick in 2009 leerde kennen had ik nog 3 Jack Russels. Ongelooflijk lieve hondjes maar al redelijk op leeftijd. Ik was geen katten mens (van huis uit meegekregen, mijn ouders waren geen liefhebbers van katten) maar Rick wel. Die heeft altijd gezegd als de hondjes er niet meer zijn nemen we ook geen honden meer. Onze eerste huis tuin en keuken kat volgde al voordat de honden er niet meer waren. Helaas verongelukte ze hier vlakbij op een drukke straat. Daarna volgde mijn grote knuffelpot Tijger ook hij heeft maar 2 jaar bij ons mogen zijn. Wederom onder de auto 🙁 Ik was het helemaal zat, de honden waren ondertussen ook overleden dus het huis raakte leeg. Toen Tijger er nog was en Gizmo onze laatste Russel hebben we ons verdiept in het ras de Maine Coon. Ik wou wel katten maar dan een grote vriendelijke kat. Als je dat dus googled kom je uit op de Maine Coon. Dus een goede fokker uit Leeuwarden benaderd en info gevraagd en op de wachtlijst laten plaatsen omdat ze kittens verwachten. Enkele maanden later woonde Anel bij ons in huis. Vlak voor haar komst overleed ook Gizmo onze Russel. Toen Anel 1 jaar bij ons was besloten we om nog een kitten te nemen bij dezelfde fokster. En toen daar de kittens waren geboren en wij Arato hadden uitgekozen overleed Tijger. Omdat we normaal gesproken dan 3 katten zouden hebben en bij de fokster een andere moeder poes ook nog een nestje verwachtte hebben we ook onze 3e coon Thunder maar uitgekozen.
Eenmaal een Coon altijd een Coon, het is echt een virus waarmee je besmet wordt en niet meer vanaf komt. Ondertussen wordt Anel in oktober 3, Arato in oktober 2 en Thunder in januari 2. We staan weer op een wachtlijst want ook nummer 4 gaat er komen. Ik wil heel specifiek een witte Maine Coon. Daar ben ik echt voor gevallen. Het is dus nu wachten op de natuur….. wordt dus vast vervolgd.

Als ik nog tijd over heb dan besteed ik die tijd graag met mijn lieve vriendinnetjes. Samen een avondje uit of gewoon bij elkaar even kletsen.
Ontbijtje bij de Hema, een bioscoopje of gewoon een meidenavond ergens thuis. Heerlijk om zo samen je tijd te vullen. Lachen, huilen en veel plezier en pret maken.

Kortom een vol druk leven maar ik houd van mijn leven en de mensen in mijn leven.
Pluk de dag 🙂