Kaas-uien broodje

Kaas-uien broodje

Kaas-uien Broodje.

Kaas-uien broodjeWat een traktatie zeg, heerlijk. Als je koolhydraatarm of ketogeen eet zoals ik dan is “brood” meer uitzondering dan regel. Zo nu en dan bak je iets wat enigszins op brood lijkt. Ik geniet daar elke keer weer van. Maar dit is toch echt wel HET broodje. Een kaas-uien broodje. Ik vond het recept ergens op mijn facebookgroepen, heb het hier en daar wat aangepast en smullen maar. Wat is dat dan ontzettend lekker om iets van broodstructuur in je mond te hebben.

Benodigdheden:

  • 2 eieren (M)
  • 3 eetlepels griekse yoghurt
  • 100 gr amandelmeel (ik gebruik die van de body & fit)
  • 90 gr geraspte kaas
  • 50 gr roomboter
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • Snufje zout
  • 1 klein uitje

Bereidingswijze :
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in dunne halve ringen en rasp de kaas. Weeg 80 gr af om door het baksel te doen en laat samen met een klein beetje halve uien ringen 10 gram achterwege om over het broodje te doen. Laat de 50 gr roomboter zachtjes smelten op een laag vuur.
Mix alle natte ingrediënten met elkaar, en doe datzelfde met de droge ingrediënten. Voeg daarna al roerend je natte ingrediënten bij je droge. Roer ontzettend goed door zodat er geen klontjes te zien/voelen zijn.

Verdeel je mix over een bakvorm ik gebruikte deze afkomstig van Alie Express, en zet deze 20 minuten in de oven op 200 gr.
Laat de broodjes daarna iets afkoelen en smullen maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.