Mijn afval reis

Mijn afval reis

Afvallen Semantha

6 september 2017 ben ik mijn afval reis gestart, al verschillende diëten geprobeerd maar met weinig resultaat. Ik viel wel af maar het zat er zo weer aan. Vaak waren het crash diëten en was het echt honger hebben. Rond de 1000 calorieën op een dag daar kwam ik echt niet meer rond. Het laatste dieët wat ik gevolgd had was Sonja Bakker, daar ben ik toen onwijs ziek door geworden. Ik had bloedarmoede, vitamine b12 en foliumzuur tekort. Heb echt een jaar lang aan de ijzertabletten gezeten en de vitamine b12 heb ik ook nog heel lang moeten laten injecteren. Nooit meer voor mij dus, daarna nog wel verschillende pogingen gedaan door op mijn voeding te letten en wat meer te bewegen maar ook dat werkte niet.

Inmiddels een paar jaar verder, mijn nuchtere suiker was verhoogd en ook mijn bloeddruk was aan de hoge kant. Dat laatste was al een tijdje zo maar toen ook de bloedsuiker hoger werd was het klaar voor mij. Ik moest gaan denken aan een GBP. Al verschillende mensen op facebook het zien doen met verschillende uitkomsten. Ik was bang, bang voor de operatie, bang voor de complicaties en bang om niet meer uit de operatie te komen. Maar er moest wat gebeuren want dit kon ook niet langer zo.

In augustus ben ik me gaan inlezen over het koolhydraatarm eten, Ketogeen. Een maand lang allerlei verschillende informatie opgezocht op internet en op facebook. Ik kwam bij een fantastische facebookgroep terecht Pascal’s Koolhydraatarme keuken. Pascal was toen zelf al ruim 50 kilo afgevallen door deze levenswijze en ook zijn moderators op de groep waren vele kilo’s verloren. Lezen, lezen en nog eens lezen en vragen stellen. Diverse apps gedownload en alvast oefenen.

In september ben ik gestart met deze levensstijl. Ik sport niet, beweeg wel. Ik eet tussen de 20 en 30 gr koolhydraten per dag en mijn eiwit en vetinname heb ik verhoogd. Gek eigenlijk vet eten en toch afvallen. Elke keer ben je weer verbaasd als die oven frikandel van Mora op je bord ligt en je die gewoon mag hebben.

Ik ben nu een half jaar bezig, en in dat half jaar ben ik 35 kilo afgevallen. Ik gebruik geen medicijnen meer voor de suiker (deze kon ik al laten staan naar 1 week ketogene levensstijl) en de bloeddruk medicatie ben ik ook aan het afbouwen. Wat zou het straks fijn zijn om alleen nog maar medicatie te hoeven nemen voor mijn schildklier. Ik kijk uit naar die dag!!

Ook ben ik van andere klachten af. Ik had een aantal plekken (exceem) op mijn hoofd en aan mijn pols, deze zijn verdwenen. Ook was ik altijd erg heftig ongesteld, stond op de kop van de buikpijn en verloor extreem veel bloed. Nu merk ik amper dat ik ongesteld ben, bloed nog maar weinig en heb bijna geen pijn meer. Daar ben ik echt blij mee. Waar ik nog het meest gelukkigst mee ben is de rust in mijn darmen. Ik ging altijd erg vaak naar de wc voor nummer 2 😉 Soms wel 7 of 8x per dag. Een spastische darm (heb ik al sinds dat ik jong was). Nu ik ketogeen eet en de koolhydraten zo laag mogelijk houd is dit terug gebracht naar 2x per dag. Heel soms 3x en dan normale ontlasting i.p.v altijd die diarree. Zo fijn om te weten dat je ook op je darmen kan rekenen. Voorheen ging je nooit te ver van een toilet vandaag. Max 2 uur in een auto en dan toch maar iets opzoeken waar ik naar het toilet kon. Ook heb ik meer energie, ik houd alles beter vol, mijn humeur is een stuk beter en ik zie er stralender uit. Kortom winst voor mij in alle opzichten.

Mijn reis zal nog lang zijn, maar dat geeft niet, al dat gewicht is er immers ook niet in 1 jaar aangekomen. Als ik ooit op mijn gewenste gewicht ben (een slanke den zal ik nooit worden) zal ik koolhydraatbeperkt gaan eten. Maar zoveel als ik voorheen at zal nooit meer gebeuren.
De knop is om, het heeft lang geduurd maar ik ben er ontzettend blij mee!

Mocht je vragen hebben stel ze gerust hieronder in de reacties!

8 gedachten over “Mijn afval reis

 1. Je bent een topper, ik vind het zo knap dat je de stap gezet hebt, en het volhoud! Heerlijk dat je je zoveel beter voelt, dat straal je ook uit. Je straalt op de rechter foto!
  Ik doe niet met je mee, zoals ik echt van plan was, je weet de reden..

  liefs, tine

 2. Zo onwijs trots op jou! Ik ben blij voor je dat het zo geweldig gaat en dat je met je gezondheid ook al zoveel vooruitgang hebt behaald. Helaas weet ik hoe het is om altijd maar te strijden tegen de kilo’s.

  Door je ben ik gemotiveerd geraakt en heb ik drie weken geleden ook de stap gezet. Ik kan zeggen, het is geweldig! Al 5 kilo lichter, geen maagklachten meer, ik voel me een stuk blijer en voor mij ook helpt belangrijk, m’n Rosacea (huidziekte in het gezicht) wordt echt steeds minder.
  Al met al, alleen maar positief!

  1. Dank je wel lieverd. Ook jij bent goed bezig. Ben megatrots op je. En dat je er nog bent lieverd. Wil je niet missen hoor. Xxx

 3. Hoi Semantha, wat een mooie blog heb je. Leuk te lezen dat je zo tevreden bent met de ketogene leefstijl. Je doet t super , ik ben trots op je en ik weet zeker dat jij je doel zal behalen .
  Liefs Rosa Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.